Het Groot Utrechts Monsterboek bevat werk van Albo Helm, Niels Bongers, Nico Stolk, Joshua Peeters, Wilma van den Bosch, Pascal Oost, Ype Driessen, Joshua Peeters, Ronald van der Heide, Brigida Almeida, Remko van Schaik, Merel Barends, Erik Voncken, Anastasia Krylova, Mattt Baaij, Remko van Schaik, Tom Eyzenbach, Niels de Hoog, Joris Diks, Jessy Rietdijk, Michel Sakkers, Rob van Barneveld & Ton van den Berg, Milou van Montfort, Niko Lanzuisi, Kaj van Vliet, Danibal, Toni Helm, Judith Peeters, Roger Klaassen, Nina Mathijsen, David den Ouden, Wilbert van der Steen, Katrijn Kuypers, Frans de Jonge, Jacco de Jager en Jeroen Tirion.

Een monster uit Utrecht

Stripgezelschap ‘De Inktpot’ vroeg me om een bijdrage te leveren voor een jubileumuitgave ter ere van het 20-jarig bestaan van ‘de inktpot’. Uitgangspunt was een monsterverhaal wat zich afspeelt ergens in Utrecht. Je mocht hiervoor een locatie of gebouw kiezen waar het verhaal zich zou afspelen. Ik koos voor de vlampijpateliers

 

De eenzame gek op het atelier

Ik heb lang gebroed op een verhaal en op verschillende manieren dit uitgewerkt. Eerst een storyboard, toen met kaarten waarop losse fragmenten/situaties geschreven stonden en uiteindelijk als je het allemaal bij elkaar gooit gaat het toch een eigen leven leiden, dat vind ik altijd het mooie ervan hoe alle losse onderdelen toch uiteindelijk op een goeie plek terecht komen. 

Het Monsterboek is groot: 192 pagina's dik, en dat allemaal gevat in een hardcover. Met korte en langere stripverhalen, paginagrote tekeningen en geïllustreerde verhalen over Utrechtse monsters.
Er zijn zo'n 40 mensen in Utrecht en omgeving die deze titel officiëel kregen. Omdat ze een grote of grotere steen hebben bijgedragen aan het Groot Utrechts Monsterboek dat binnenkort het licht ziet. Viva de Monstermakers!
Monster-strip-stripgezelschap-de-inktpot-Utrecht
Eerste schets met aantekeningen voor de 'World of Data'
Terug Naar Boven
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social