Blog

NieuwsExpositie ‘Mooie plaatjes No.10’
expositie-Utrecht-Jacco-de-Jager

Expositie ‘Mooie plaatjes No.10’

Zondag 17 maart vindt de 10e editie van Mooie-Plaatjes plaats in de binnenstad van Utrecht. Vier kunstenaars uit Utrecht exposeren in het Rijksmonument Wijde Doelen 8 uit 1873.
Organisatoren zijn L-Tuziasm en Jan Willem Campmans. Deze editie nodigen zij Lize Kraan en Jacco de Jager uit om samen met hen te exposeren.


Lize Kraan is afgestudeerd aan de fotovakschool in Amsterdam en exposeerde al eerder tijdens Mooie-Plaatjes. In haar werk heeft ze een eigen beeldtaal ontwikkeld. Serieuze en kritische zaken weet ze met humor en relativeringsvermogen vast te leggen in haar foto’s. Deze keer exposeert ze een aantal werken uit een serie waarbij bekende uitdrukkingen letterlijk verbeeld worden.

Jacco de Jager maakt vrij impulsief werk. Hij heeft een drang om dingen te verzamelen. Hij zoekt naar schijnbare willekeurigheid of overdadigheid van beelden of voorwerpen. Vanuit die veelheid probeert hij een verhaal of een situatie te vinden. De toeschouwer kan dit verhaal afmaken. Ook onderzoekt hij tegenstellingen. Letterlijk door met veel verschillende materialen te werken, maar ook in de uitdrukking door bijvoorbeeld iets naïefs tegen iets wanhopigs te zetten.

Jan Willem Campmans werkt zowel autonoom als in opdracht. Daarnaast doceert hij diverse kunstvormen. Hij maakt autonome schilderijen in een alerte, expressieve en opmerkelijk persoonlijke stijl. Deze boeiende schilderijen zijn vaak meer dan een kritische kanttekening op de maatschappelijke en metafysische thema’s.
Naast schilderen houdt Jan Willem zich met het collectief Light-Up bezig met projection-mapping. Hiermee heeft hij in opdracht gewerkt voor o.a. Oerol en STRP Biënale te Eindhoven.

L-Tuziasm kenmerkt zich door een vrije speelse stijl in zijn kleurrijke, abstracte stadsgezichten. Hij is terug gegaan naar de basis van gebouwen en steden, stenen. De werken zijn hierdoor veelal opgebouwd met vierkanten als basisvorm. De schilderijen worden ook daadwerkelijk laag over laag gestapeld. De titels refereren bewust niet naar bepaalde steden. De toeschouwer wordt zo geprikkeld om zelf een herinnering aan een bepaalde stad of plek met het schilderij te verbinden.
Naast het maken van schilderijen maakt ook L-Tuziasm deel uit van het Light-Up Collectief waarmee hij schildert met licht.


Zondag 17 maart 2013

12:00 – 19:00

Wijde Doelen 8

3512 XN Utrechtwww.lizekraan.nl
www.l-tuziasm.com
www.wlum.nlFoto gemaakt door Franklin Plein
L-Tuziasm, Jan Willem Campmans, Jacco de Jager en Kris van Veen

V.L.N.R. L-Tuziasm, Jan Willem Campmans, Jacco de Jager en Kris van Veen

Written by -

Creatieve, zelfstandige webdesigner, visual designer en illustrator. Conceptueel sterk maar ook technisch onderlegd. Voor websites ben ik in te zetten voor het visuele aspect maar ook met de frontend en backend van een website. Voor illustraties kan ik heel strak en grafisch uitingen maken zoals bijvoorbeeld infographics maar ook kunstzinniger(vrijer) werk. - Ontwerpen en ontwikkelen van websites; - Illustraties maken; - Grafisch werk;

Terug Naar Boven
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social