Donorbrain – Jacco de Jager

Jacco de Jager

Hoi! Op deze pagina zal ik ‘kort’ wat over mezelf vertellen:

Als ik mijn karakter zelf kort zou samenvatten zou ik dat doen met de woorden: Creatief, Empathisch en Loyaal. Ik kan goed op mezelf zijn en geconcentreerd werken maar hou er ook van om met vrienden een hapje of een drankje doen. Daarnaast maak ik graag muziek samen met Niek waarmee ik ‘Glitterkots en de Nasmaak’ vorm.

 
Ik ben geboren in 1982 te Den Helder en opgegroeid in Julianadorp. Mijn vader had vroeger een reclamebureau en daar heb ik al van jongs af aan veel van opgepikt. Al vroeg kwam ik in aanraking met programma’s als Quark Express of Adobe Photoshop. In die tijd had een Apple computer nog zwart-wit schermen! 

Nu woon ik sinds een jaar of 15 in Utrecht samen met mijn vrouw Roos en onze kinderen. Enkele dagen in de week werk ik als designer op een marketing afdeling. En de overige dagen besteed ik aan freelance werk of mijn kunst.

Foto door Lisanne Lentink

In 2003 ben ik afgestudeerd aan het MediaCollege (voorheen het Grafisch Lyceum Amsterdam) als ‘multimedia vormgever’ met afstudeerrichtingen in animatie en film. Daarna ben ik meteen verder gegaan op de Hogeschool voor de kunsten Utrecht waar ik in 2007 afgestudeerd ben als Bachelor of Fine arts. Tijdens deze studie aan de HKU heb ik ook een uitwisselingsstage van een half jaar gedaan aan de ‘School of the art Institute of Chicago’. Inmiddels heb ik al ruim 20 jaar ervaring met grafisch werk en ben ik sinds een jaar of 10 actief als beeldend kunstenaar en exposeer ik regelmatig.

Ik ben een gepassioneerd verzamelaar van o.a. Graphic novels, vintage toys (transformers) en LP’s. Deze hobby’s worden gevoed door brede interesses in: Kunst, Outsider art (art brut), Zines, Comics, Grafisch werk, illustratie, (experimentele) muziek en veel uit de 80er jaren.  Al deze interesses komen in zekere mate ook terug in mijn werk. 

Waarom de naam Donorbrain?

Vaak werk ik onder een pseudoniem ‘Donorbrain’, die naam heb ik ruim 20 jaar geleden verzonnen toen ik gefascineerd raakte door een manga-strip waarin hersenen in een ander lichaam konden worden gezet. Het idee van een inwisselbare identiteit of de maakbaarheid daarvan vond ik erg interessant. Daarnaast vind ik hersenen als orgaan er grillig uitzien en vind ik het interessant dat onze hele waarneming wereld zich bevindt in een pudding achtige substantie. Deze thema’s combineer ik met actuele thema’s en voeg hier meestal wat absurde of zwarte humor aan toe. In mijn werk wordt ik meestal gepakt door de inspiratie van het moment.

Werkervaring:

Kunstenaar (2010 tot nu)

Op mijn atelier in het vlampijpateliers gebouw maak ik voornamelijk tekeningen. Soms ook zines of stripboeken.

Freelance werk(2007 tot nu)

Grafisch ontwerp en illustraties.

Breinblik (2010 tot nu)

Onder deze naam lever ik maatwerk voor WordPress websites. Ik ben met name gespecialiseerd in frontend.

Voeg me toe op:

Graag hoor ik hoe ik u visueel van dienst kan zijn.

illustratie-beast-man
Album cover Glitterkots
Terug Naar Boven
Donorbrain: Illustraties, Grafisch ontwerp en kunst - Jacco de Jager

Kunstenaar en visual designer met een passie voor illustraties maken en websites bouwen

Op social media